Anyaélet összefogva

Gyescopf

Gyescopf

Mindenkit megsértős poszt

2018. november 01. - bantabé

Tudjátok, vannak az igazságosztós fészbuk mamik, akiket nehéz valódi párbeszédre bírni, mert nekik igazuk van. Urambocsá IGAZUKVAN. Amennyire meg tudom ítélni, számtalan csoportra és alcsoportra oszthatók: a régen-minden-jobb-voltok, a bio-öko-karbonlábnyom anyukák, a mosisok, a hordozósok, a bébikomposok, a minden-létező-bébikompos-posztra-reagáló-azonnal-elítélők-és-tanulmányokat-kommentelők, az együttalvók, a szigorúan-külön-alvók, a hozzátáplálási-nagykönyvet-visszafele-is-elolvasók, a gyereknek-bármit-odaadók, az egyszerűbb-gyermekkor-hívők, a fisher-price-őrültek, a trendi mamik és a zenebölcsis-babajelnyelvelők, a kell-a-gyereknek-minden-nap-a-különprogram típusú soha-otthon-nem-ülők, a babaangolosok, a ráér-még-gyereknek-lenni elméletesek, a montessorisok, a koncertrejárók, az elvonulók és a beleszólók, a nagy-korkülönbségesesek, a kis-korkülönbségesesek, az elváltak, az örökké-együttmaradók, a magyaros-nevet-adók-mert-Magyarország-a-mi-hazánk pártiak, az olyan-nevet-adok-ami-külföldön-is-használható-mert-ki-tudja-ma-már-hol-fog-élni-az-a-gyerek szülők, a mosható-betétes-intimkelyhes-orgazmusos-szülésezők és az-epidurálist-meg-kényelmi-császárt-ide-de-rögtönök, a hat-hetet-is-alig-bírtuk-kivárni nők és az x-éve-nem-szexeltemek, a leányanyák, az ősanyák, a tutira-nem-ősanyák, a leszbianyukák, a babáért-évekig-küzdők, a nem-tervezetten-teherbe-esők, a túlfiatalok és a túlöregek, a nagycsaládosak és a tudatosan-csak-egyet-vállalók, az örökbeadók és az örökbefogadók...gondolom, a végtelenségig tudnám folytatni a sort. Vannak közöttük mindenféle emberek. Jó gyerekkorral és traumákkal, támogató családi légkörrel és magányosan, ducin vagy vékonyan, több diplomával, vagy nyolc általánossal... Közös bennük, hogy mindegyikük nő. Mindegyiküknek van gyereke. Meg véleménye. Véleménye, az főleg van! És tudjátok, mijük van még?! Hát igazuk! De az nagyon.
Nem akarok álszent lenni, én is gondoltam már, hogy a képernyő végén a másik klaviatúranyomkodó tuti nem normális, de... csajok, ne felejtsük el, hogy mindenki anya, mindenki nő, mindenki fáradt... Mindenki a maga rendelkezésre álló eszközkészletével a legtöbbet, legjobbat akarja adni a gyerekének. És bár mondhatnánk, hogy ami ma a legjobb és legmegbízhatóbb döntés, azt huszonöt év múlva igazolni fogja a két lábon járó tanúbizonyság! De sajnos nem lehet tudni. Akkor fog kiderülni. Így hát, ha tehetjük, ne egymáson vezessük le az anyaélet feszültségeit. A címkék nem segítenek. Az igazságosztás, a bezzegelés, a háttehülyevagy nem segít. Segítsünk jól. Legyünk kritikusak. Önmagunkkal is.

A bejegyzés trackback címe:

https://gyescopf.blog.hu/api/trackback/id/tr914338859

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása